do 02/02

Dieren in WOI

Op donderdag 2 februari mochten we de lezing 'Dieren in WOI' bijwonen met het vijfde leerjaar in de bieb. Heel wat dieren werden ingezet tijdens de oorlog en hadden een zwaar leven. Denk maar aan paarden, muildieren, ... om o.a. munitie te verplaatsen.

Maar ook andere dieren werden ingezet. Olifanten werden ingezet om het land te bewerken, want veel paarden waren er niet over gebleven. Kamelen werden o.a. ingezet om gewonde soldaten te vervoeren.

Honden en katten waren ook onmisbaar. Bepaalde honden waren prima boodschappers over de loopgraven heen. De katten waren broodnodig op schepen om muizen en ratten te vangen.

'Cher ami' was een zeer bekende duif die als uitstekende boodschapper functioneerde.

Daarnaast hadden heel wat regimenten een mascotte. Vaak deed die denken aan het thuisland of had die een speciale band met een sergeant. Zo was er Stuby (een hond), een vos, leeuwen, een kangoeroe of zelfs een baviaan! Er waren ook dieren die ze liever niet hadden... In de loopgraven zaten er heel wat ratten, luizen, vlooien, ... Voor de mensen, maar zeker ook voor de dieren is de gedachte van nooit meer oorlog toch wel echt heel belangrijk.

Nieuws

ma 19/02

L2 Workshop toneel!

lees meer
ma 19/02

L2 Carnaval!

lees meer
za 10/02

Computationeel denken in het vijfde

lees meer
Image Image